logo


Date:June 18, 2014

МЛАДИ СУ ЗАКОН 2014

 

 

 

 

 

 

Ресурс центар за Шумадијски округ, Удружење грађана за социјални развој “Сунце” уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта расписује

КОНКУРС

за финансирање

ОМЛАДИНСКИХ ПРОЈЕКАТА

У ЦИЉУ ПОДСТИЦАЊА АКТИВИЗМА, ВОЛОНТЕРИЗМА и ХУМАНОСТИ МЛАДИХ

 

  

 Шумадијски округ

У складу са Законом о младима и Националном стратегијом за младе, Ресурс центар за Шумадијски округ , Удружење грађана за социјални развој “Сунце”  вас позива да учествујете на конкурсу за финансирање омладинских волонтерских пројеката „МЛАДИ СУ ЗАКОН“.

Ако сте креативни, храбри, хумани, ако желите да омогућите квалитетнији живот вршњацима, али и другим суграђанима у својој локалној заједници и имате између 15 и 30 година, учествујте у програму који има за циљ да подстиче активизам, волонтеризам и хуманост младих широм Србије!

 

ТЕМА КОНКУРСА:

 Конкурс је намењен вама, креативцима, који кроз активно учешће младих и волонтерско ангажовање:

  • промовишете солидарност и хуманост
  • учествујете у уређењу јавних простора у којима млади проводе слободно време  и/или организујете активности за младе у тим просторима
  • учествујете у акцијама заштите животне средине
  • промовишете међугенерацијску сарадњу
  • промовишете разумевање, толеранцију и једнаке шансе за све младе
  • промовишете здраве и безбедне стилове живота
  • подстичете предузетнички дух код младих

НАПОМЕНА: С’ обзиром на природну катастрофу која је задесила Србију и потребе санације последица полава, неопходо је да сваки омладински пројекат буде и хуманитарног карактера и буде на неки начин усмерен на подручја погођена поплавама.

 

КО МОЖЕ ДА СЕ ПРИЈАВИ:

 На конкурс могу да се пријаве удружења младих и неформалне омладинске групе састављене од најмање пет чланова, као што су ђачки или студентски парламенти, разне омладинске секције и друге групе младих са територије Шумадијског округа. Неформалне омладинске групе морају имати минимум једну пунолетну особу.

Напомена за вас: уколико желите да се пријавите као регистровано удружење младих,  Ресурс центар за Шумадијски округ  Вас може информисати о упису у Јединствену евиденцију удружења младих, удружења за младе и њихових савеза, коју води Министарство омладине и спорта. Током трајања програма, биће неопходно да будете евидентирани да бисте ушли у процедуру избора омладинских волонтерских пројеката који ће бити финансирани. Неформалне омладинске групе не треба да буду евидентиране.

 

KAKO ДА СЕ ПРИЈАВИТЕ?

Пријавите се на Конкурс слањем попуњеног обрасца за писање предлога омладинског пројекта  до 25. јула 2014. године на еmail: resurscentar.sunce@yahoo.com , или поштом на следећу адресу: Удружење грађана за социјални развој “Сунце” Луја Пастера 17, 34000 Крагујевац, са назнаком: „МЛАДИ СУ ЗАКОН – пријава на конкурс“.

Овде можете преузети смернице за подношење пројектних идеја и пријавни формулар,    или  на омладинском интернет порталу: www.mos.gov.rs/mladisuzakon, а за сва питања везано за процедуре пријављивања на конкурс можете се обратити:  Удружење грађана за социјални развој “Сунце” Луја Пастера 17,  34000 Крагујевац  путем електронске поште на еmail: resurscentar.sunce@yahoo.com или телефоном на број: 034/362-700.

 Пријави се на конкурс који траје од 18. јуна до 25. јула 2014. године!

БУДИ ХУМАН!

АКТИВИРАЈ СЕ и Ти!