logo


Date:August 10, 2014

ОБЈАВА РЕЗУЛТАТА КОНКУРСА

ЛИСТА УДРУЖEЊА МЛАДИХ/ НЕФОРМАЛНИХ ОМЛАДИНСКИХ ГРУПА

ЧИЈЕ ЋЕ ОМЛАДИНСКИ ПРОЈЕКТИ БИТИ ФИНАНСИРАНИ

 

у оквиру

 

КОНКУРСA

за финансирање

ОМЛАДИНСКИХ ПРОЈЕКАТА

У ЦИЉУ ПОДСТИЦАЊА АКТИВИЗМА,  ВОЛОНТЕРИЗМА и ХУМАНОСТИ МЛАДИХ

за Шумадијски округ

 

 

У складу са Законом о младима и Националном стратегијом за младе, Министарство омладине и спорта у партнерству са Ресурс центрима по окрузима Србије и ове године у оквиру програма МЛАДИ СУ ЗАКОН пружа подршку удружењима младих и неформалним омладинским групама да кроз реализацију омладинских пројеката подстичу активизам, волонтеризам и хуманост у својим локалним заједницама.

 

Имајући у виду улогу и огроман допринос омладине у свим активностима Републике Србије у  помоћи становништву и подручјима угроженим мајским поплавама, као и настојање Министарства омладине и спорта да у сарадњи са партнерима и младима пружи свој допринос у санацији, подстицању активизма, волонтеризма и хуманости код младих, сваки омладински пројекат је хуманитарног карактера и на неки начин усмерен на подручја погођена поплавама.

 

Комисија Ресурс центра за Шумадијски округ, састављена од представника Ресурс центра, удружења, канцеларија за младе и медија из Шумадијског округа донела је одлуку да на основу пристиглих предлога омладинских волонтерских пројеката одабере доле наведене волонтерске пројекте који ће бити финансирани и реализовани у периоду 12. август – 1. новембар 2014. године.

Документ са прегледом омладинских пројеката који ће бити финансирани у Шумадијском округу можете преузети ОВДЕ .