logo


Date:November 29, 2016

Прослава Међународног дана волонтера

 

 

ПРОСЛАВA

Међународног дана волонтера 

5. децембар 2016. године

Народна скупштина Србије

 

 ЈАВНИ ПОЗИВ

  Министарство омладине и спорта и Млади истраживачи Србије вас позивају да 5. децембра 2016. године од 14.30 до 16.30 часова у Народној скупштини Републике Србије у Београду (Краља Милана 14) присуствујете свечаности поводом обележавања Међународног дана волонтера у Србији и поводом седме године реализације програма МЛАДИ СУ ЗАКОН.

Прославом у Народној скупштини, у највишем законодавном телу Републике Србије, желимо да покажемо волонтерима колико ценимо њихово залагање и покажемо нашу спремност да радимо на унапређењу њиховог положаја, услова за вредновање и признање волонтерског рада и на препознавању значаја волонтирања.

Позивамо све волонтере и организаторе волонтирања да буду почасни гости у Народној скупштини Републике Србије, где ће им се обратити министар омладине и спорта, министар рада, запошљавања, борачка и социјална питања, Шеф Делегације ЕУ у РС, представник УН у РС и директор Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом. Својим обраћањем потврђују своју спремност, вољу и одговорност да се унапреди положај волонтера и организатора волонтирања у Србији и на Дан волонтера своју пажњу и речи усмеравају управо вама.

Међународни дан волонтера се у Србији обележава већ 7 година као национална прослава у оквиру програма Министарства омладине и спорта РС „Млади су закон“, док се на међународном плану овај дан обележава одлуком организације Уједињених нација од 1985. године: http://www.volunteeractioncounts.org/en/. Ове године парола је „Global Applause – give volunteers a hand”.

У прилогу можете наћи агенду догађаја и инфо пакет, а због процедуре уласка у Народну скупштину Ваше учешће је обавезно потврдити најкасније до петка, 2. децембра 2016. године до 12.00 сати на овом линку: https://istrazivaci.wufoo.eu/forms/potvrda-dolaska-meaeunarodni-dan-volontera-2016/

Сва додатна питања можете упутити на телефон 011/3116663 или адресу е-поште vss@mis.org.rs