logo


Date:April 06, 2017

У корак са иновацијама у спорту

Чланови неформалне омладинске групе “Кросфит Јагодина” спроводе омладински волонтерски пројекат “У корак са иновацијама у спорту”. Главне активности пројекта усмерене су на промоцију кросфит такмичења и промоцију овог стила вежбања међу младима у Јагодини.

Задатак пројекта  јесте да окупи младе спортисте и рекреативце који се баве спортом, организацијом кросфит такмичења у Јагодини. Тренутно, Кросфит је један од најпопуларнијих стилова вежбања на свету. Концепт је базиран на  разноврсним вежбама са кратким паузама између вежби и одличан је када се ради о повећања снаге и кондиције код спортиста, концепт је базиран на употреби различитих реквизита у спорту што га чини јако интересантним. Чланови неформалне групе сматрају да је важно да упознају младе који имају циљ да постижу врхунске спортске резултате и можда буду професионални спортисти једног дана, и  да им на овај начин олакшају пут до успеха. Генерално све вежбе су уобичајне,  добар део истих се ради и у класичним теретанама али је тај концепт застарео и не постиже се добар резултат. Кроз кросфит такмичење спровешће се кампања о ефикаснијем путу до врхунских резултата у спорту.

Млади ентузијасти из Јагодине су препознала прилику да покрене иницијативу и организују  такмичење на локалном нивоу, са надом да ће током наредних година такмичење добити национални или међународни карактер.

Омладински волонтерски пројекат “У корак са иновацијама у спорту” се спроводи уз подршку Удружења “Сунце”, ресурс центра за Шумадијски и Поморавски округ у оквиру програма “Млади су закон”, финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.