logo


Date:September 21, 2015

Obeležen “Svetski dan mira” u Kragujevcu

Volonteri Društveno kulturnog centra Kragujevac su 21. septembra nizom aktivnosti obeležili Svetski dan mira u Velikom parku u Kragujevcu. U okviru omladinskog volonterskog projekta “Obeležavanje Svetski dana mira” sprovedena je akcija čišćenja dela parka, obnovljena jedna od fontana i izveden multimedijalni performans. Mladi iz Društveno kulturni centar su imali podrušku i drugih omladinskih udruženja, udruženja “Mladi” i UMMUS i zajednički su osmislili i realizovali umetnički deo programa. Prisutni su mogli da uživaju u zdravim napicima od voća i povrća koji su spremljeni tokom kulinarske radionice, a mogli su i da čuju korisne savete o značaju zdrave ishrane.

Obeležavanjem Svetskog dana mira, i predavanjem koje je će se održati tokom oktobra, mladi žele da utiču na svest Kragujevčana o značaju mira i tolerancije i ukažu na postojeće probleme koji mlade kreativce ograničavaju i sputavaju da iskažu svoje ideje.

Projekat “Obeležavanje Svetskog dana mira” je realizovan u okviru programa Mladi su zakon, uz podšku Udruženja Sunce, resurs centra za Podunavski, Šumadijski i Pomoravski okrug, a uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta.