logo


Date:October 03, 2017

Online platforma mladisuzakon.rs

Veliko nam je zadovoljstvo da objavimo da je sa radom počela online platforma mladisuzakon.rs , deo programa “Mladi su zakon” u okviru koga  je Udruženje građana za socijalni razvoj “Sunce”  resurs centar za Šumadijski i Pomorvski okrug.

Ova platforma osmišljena tako da odiše duhom ciljne grupe kojoj je i sam program “Mladi su zakon” Ministarstva omladine i sporta namenjen.

Cilj pokretanja online platforme je da upravo mladima približi mogućnost aktivnog učešća u životu sopstvene zajednice koristeći alat primeren digitalnom dobu kakvo je današnje.

U sprovođenju programa “Mladi su zakon” svake godine učestvuje preko 40 udruženja i 1500 mladih širom zemlje u više od 60 opština a samo u 2017. godini biće realizovano 125 omladinskih volonterskih akcija i 34 međunarodna volonterska kampa.

Onlajn platforma mladisuzakon.rs nastala je kao odgovor na potrebu da se informacije o svim aktivnostima ovog složenog programa nađu na jednom mestu i pruža sledeće mogućnosti:

- pregled mape na kojoj se nalaze sve aktivnosti ovogodišnjeg programa

- mogućnost da se ciljano pregledaju aktivnosti po okrugu, vremenu realizacije i slično

- pregled kratkih opisa svih aktivnosti i njihovu GPS lokaciju

Ono što je najvažnije, platforma omogućava svima koji žele da se priključe nekoj od aktivnosti i daju svoj doprinos. Zato vas pozivamo da posetite online platformu i priključite se programu Mladi su zakon i to na jedan od sledećih načina:

o             Kao učesnici u aktivnosti:

- ukoliko je u pitanju volonterski kamp, dostupan je link na onlajn prijavu Mladim istraživačima Srbije

- ukoliko je u pitanju omladinski volonterski projekat, dostupna je kontakt forma putem koje možete da se obratite direktno organizatorima aktivnosti i komunicirate sa njima i ponudite svoje učešće

o             Kroz onlajn volontiranje:

- na primer možete da ponudite da dizajnirate logo aktivnosti, napravite banere za društvene mreže, napišete tekst/reportažu ili nešto slično.

  • Sponzorstvom ili donacijom:

aktivnosti možete da podržite i davanjem donacije ili sponzorstvom u novcu, robi ili usluzi koju možete da ponudite takođe direktnim obraćanjem organizatoru volonterske akcije ili volonterskog kampa

Za svaku aktivnost na projektu možete da vidite vreme i mesto održavanja kao i listu potrebnih stvari i/ili usluga da bi se aktivnost što uspešnije realizovala.

Od 2010. godine, tokom realizacije programa MLADI SU ZAKON, sprovedeno je više od 1300 omladinskih ad-hoc volonterskih projekata realizovanih od strane udruženja mladih i neformalnih omladinskih grupa a od 2014. godine do septembra 2017. godine realizovano je ukupno 127 međunarodnih volonterskih kampovauz podršku Mladih istraživača Srbije – Volonterskog servisa Srbije u kojima je učestvovalo više od 900 volontera iz 25 zemalja i više od 1000 mladih iz Srbije i poklonilo više od 88.500 volonterskih sati.