logo


Date:September 22, 2015

“Suncu” dodeljena Septembarska nagrada opštine Batočina

Skupštinsko veće opštine Batočina je u znak priznanja za izuzetne rezultate i zasluge u 2015.godini dodelilo Udruženju Sunce “Septembarsku nagradu”. Ovo priznanje se dodeljuje 21. septembra, na dan opštine Batočine, za doprinos afirmaciji, ostvarenju razvoja i ukupnog napretka opštine Batočina. Priznanje je dodeljeno za uspešnu saradnju tokom 2015. godine, a Sunce i opština Batočina već dugi niz godina uspešno sarađuju na polju razvoja aktivizma i volonterizma mladih, kao i omladinskog preduzetništva.

Udruženje “Sunce” već petu godinu podržava u okviru programa “Mladi su zakon” omladinske volonterske projekte koji se realizuju na teritoriji Batočine, u saradnji sa Kancelarijom za mlade, neformalnim omladinskim grupama i lokalnim udruženjima mladih. U 2015. je na teritoriji opštine  Batočina realizovan i projekat pod pokroviteljstvom Norveške Ambasade u Srbiji “Mladi u agrobiznisu” tokom kojeg je 20 mladih poljoprivrednika unapredilo svoje poslovne veštine kroz obuke, a 10 najuspešnijih je dobilo opremu za razvoj svojih agrobiznisa u vrednosti od  500 evra.

Na svečanosti povodom 21. septembra, Dana opštine Batočina, ove prestižne nagrade, povelje i diplome su pored našeg udruženja dobili i Keramika “Jovanović”, “Topling – grejanje”, Dom zdravlja Batočina, Nenad Pantić, poljoprivrednik iz Brzana; Marko Sretenović, poljoprivrednik iz Dobrovodice, Jovan Ibrahimović, radnik “Johnson controls”-a iz Batočine, Đorđe Komatović, student iz Batočine, Katarina Krstić, maturant Srednje škole “Nikola Tesla”; Ana Stojković, najbolja sportistkinja Osnovne škole “Sveti Sava” i Luka Radovanović, karate reprezentativac Srbije.